Till salu

Här finns information om de marsvin som vi har till salu just nu. 
Det kan hända att det finns marsvin till salu, eller som är på väg att bli till salu, även om de inte finns presenterade här.
Hör alltså gärna av dig om du är intresserad av att köpa marsvin av mig!
 
Längre ner på sidan finns allmän information om marsvinsköp från SMF 237 Sweet Dream's samt specifika villkor och avtal.
Har du några frågor om det så kontakta mig!

MAX-WINSTON

SWEET DREAM'S HRH PRINCE MAX-WINSTON VON WISH

Född 2012-09-06
Teddyhane, white/ buff/ buff agouti roan (pe-bärare)
E: Sweet Dream's Can't Help Falling in Love
U: SCH Sweet Dream's Lady Walice Wish

Uppfödare: Sandra Bohman

 

Winston är en underbar liten herre som tycker om att sitta och gosa. Han började tidigt visa sin, i mina ögon, härliga personlighet.

Han är självständig, nyfiken och kontaktsökande och påminner på väldigt många sätt om både sin pappa Elvis och sin farfar Benjamin när det kommer till temperamentet.

Wisnton söker ett hem där han han får bo tillsammans med minst en annan hane och där han kommer att bli ompysslad av en kärleksfull matte och/eller husse. I skrivande stund (januari 2014) bor Winston med två andra hanar, vilket fungerar bra.

Han säljs i första hand till sällskap, men kan eventuellt även fungera bra i avel (det går rätt bra för hans syster, mamma, pappa, mormor med mera på utställningar). 

Han har ett framkantsveck (ett litet skönhetsfel på örat som ger poängavdrag på utställing, men inget som djuret har något problem med).

Försäljningsinformation

Köpavtal

För att så gott det går försäkra mig om att mina marsvin kommer till bra hem och blir omskötta på ett bra sätt så skriver jag avlat med köparna. Det är inga konstigheter utan går i princip ut på att man sköter djuren i enlighet med de lagar som finns, att jag meddelas om man av någon anledning inte kan ha marsvinen kvar (och att jag därmed ges möjlighet att ta tillbaka dem om jag vill och kan), att jag meddelas om djuren blir sjuka samt när de dör. 
Jag ska även meddelas innan man, eventuellt, avlar på marsvinen från SMF 237 Sweet Dream's vilket främst beror på att jag vill ha koll på mina linjer och även kunna vara tillgänglig för råd om det skulle behövas.
I vissa fall kan det även handla om att jag av någon anledning inte anser att djuren lämpar sig för fortsatt avel och då skrivs även det in i köpavtalet. 
 
Att du alltid kan höra av dig till mig och du har frågor eller funderingar om dina djur, att jag i mån av tid och plats ställer upp och passar djuren vid behov samt hjälper till med kloklippning etc är också saker som står i köpeavtalet.
För mer information om köpeavtalen kontakta mig.
 

Tinga

Det går utmärkt att höra av sig och tinga ett marsvin som är till salu men inte leveransklart än.
I samband med tingningen så tar jag ut en tingningsavgift på halva försäljningspriset, detta på grund av personer som hört av sig och tingat marsvin men sen aldrig hört av sig igen. I samband med tingningen ska även datum för hämtning av marsvinen bestämmas, om djuren inte hämtas den dagen och inget annat blivit överenskommet så kan jag sälja marsvinen till någon annan.
Tingningsavgiften betalas inte tillbaka om köparen skulle ångra sig eller inte hämtat djuren på utsatt dag.
 

Leverans

När marsvinen från SMF 237 Sweet Dream's flyttar är de minst sex veckor gamla och väger minst 300 gram.
Marsvinen kan alltid hämtas hemma hos mig men ibland kan leverans även ske till andra platser enligt överenskommelse.

Marsvinen levereras med följande saker:

* Faktahäfte med bland annat skötselråd
* Registreringsbevis i SMF/ Stamtavla
* Köpeavtal och kvitto
* Lite av de kraftfoder de är vana vid att äta
 

Köpavtal och villkor

Här kommer uppfödningens generella villkor och köpavtal att finnas.